Dommer

25. Juni 2023

Michele Utke Ramsing

Jeg ble født inn i hundeverdenen og ble litt fast der.
Hunder har alltid vært en stor del av livet mitt. Valgene mine av utdanning, arbeid, hjem, bil og til og med de få mulige feriene har vært sterkt påvirket av hundene i livet mitt.
Kort tid etter at jeg ble født kjøpte foreldrene mine sin første Berner Sennenhund og det var da det hele startet.
De begynte å vise. Etter kort tid dro den andre Berner til Sveits, år etter år for den tredje og slik fortsatte det. De startet med avl, grunnla Berner Sennenhundklubben i Danmark sammen med noen venner og alle aktivitetene rundt Berneren vår er det jeg hovedsakelig husker fra barndommen. Jeg var selvfølgelig på alle hundeutstillinger i Europa og deltok også i barne- og hundekonkurransene.
Da jeg flyttet hjemmefra var min første hund en Berner, men så møtte jeg en søt Newfoundland-hund og ble helt forelsket i rasen. Min Berner døde av beinkreft i en alder av 8 år og kort tid etter det ble min første Newfie født. Hun ble grunntispe til min kennel Newetta’s Newfoundlands. Hun ga meg mitt første kull fra en nydelig amerikansk hann i september 1996 og har siden arbeidet med Newfoundlands vært min største lidenskap.
Jeg har stilt ut over hele Europa og vunnet over 100 Champion-titler på Newfs som jeg har oppdrettet eller eid.
Jeg var også president i Newfoundland Club i Danmark og en regional klubb i Dansk Kennel Klub. Jeg underviser i grunnkurs i Dansk Kennel Klub og trener utstillingstrenerne i DKK. Jeg er medlem av Health Committee i Dansk Kennel Klub og DK representant i FCI Breeders» Committee.
Jeg har jobbet ved det danske veterinæruniversitetet i nesten 18 år og nyter nå arbeidslivet mitt på en liten lokal veterinærklinikk.
Allerede som barn var jeg imponert over den høye, vakre og herlige Leonbergeren, og derfor var Berneren og Leonbergeren av stor betydning for meg etter at jeg begynte å dømme Newfoundland- og Landseer-hunder.
I dag er jeg autorisert til å dømme Newfoundland, Leonberger, Landseer, Berner Sennenhund og Black Spitz.
Jeg var veldig glad for å ha mottatt invitasjonen og takket ydmykt ja til å dømme denne flotte begivenheten.
Jeg ser virkelig frem til å se alle de fantastiske Leonbergerne dine.
Med vennlig hilsen,
Michele Utke Ramsing

Thomas Walker

Jo lenger jeg er involvert i hundeavl, jo mer vokser min respekt og ydmykhet for kompleksiteten i denne saken.
De regionale og internasjonale hundeutstillingene gir oss en oppdatert oversikt over avlsfremgangen.
Som dommere blir vi utfordret til å være forsiktige i våre vurderinger for å støtte avlen.
Et «IULH World Championship», som lar oss se på befolkningen over hele verden, tilbyr mangfoldets kaleidoskop.
Jeg håper mange Leonberger-eiere fra hele verden er motiverte til å delta i dette verdensmesterskapet, for å presentere rasene i et størst mulig helhetsbilde.
Beæret over invitasjonen vil jeg utføre oppgaven min med glede.

Thomas Walker (Østerrike)